Selecteer een pagina

moving

Starten in het niets, beginnen, niet weten, uitproberen, falen, spelen, schaven en blijven kijken. Het zoeken in al die mogelijkheden, eindeloos uitproberen, improviseren en het inzetten van verbeeldingskracht is de start van een nieuwe prent.

Mijn werk is een uitdrukking van de beleving van de ziel. Aangesloten op dit veld ontstaan mijn prenten, waarvan ik niet altijd de reikwijdte van de inhoud besef. Al werkend haal ik weg, voeg toe en luister naar mijn intuïtie. Niets staat vast. Het onzichtbare wordt zichtbaar gemaakt.

Een grote bron van inspiratie in mijn werk is de Keltische cultuur. Altijd als ik in Schotland ben ervaar ik meer bewust de ontmoeting met de weidsheid van ons bestaan. Het verschil tussen deze ervaring en wat het leven van ons vraagt komt terug in mijn werk. Het zijn de levensdraden van ‘de mens op weg’ die inspireren voor de gelaagdheid in mijn werk.

Monique Schep

profile

Monique Schep (1958) kreeg haar opleiding fotografie aan de Kunstacademie St. Joost te Breda. Na 15 jaar beroepsfotografie is zij op zoek gegaan naar andere uitingsvormen.

Zij onderzoekt meerdere vrije vormen van druktechnieken. De nieuwe digitale werkvormen dagen haar uit om druk- en tekentechnieken te combineren met foto’s en daarmee nieuwe vormen van gelaagdheid te creëren.

Bij het Instituut voor Kunsteducatie De Werkschuit te Zeist geeft zij les in schilderen,
zeefdrukken en gemengde grafiek en alles wat daar tussen en naast ligt. Daarnaast werkt zij als zelfstandig kunstenaar en fotograaf. Vanaf 1995 heeft zij op diverse plaatsen in binnen- en buitenland geëxposeerd.